VERKOCHT
Langestraat 10 Braamt

Droom jij van een vrijstaand huis met een garage /werkplaats. Dan is deze unieke monumentale vrijstaande woning met aangebouwde berging en garage aan de Langestraat 10 in Braamt zeker een bezichtiging waard.

Indeling:

Begane grond:
Via de entree komen in de lange gang. Vanuit de gang bereiken we aan de rechtervoorzijde van de woning de woonkamer. Deze kamer is voorzien van een laminaatvloer en sfeerhaard. Aan de linker voorzijde komen we in de eetkamer. Deze kamer is voorzien van balkenplafond, plavuizenvloer, eenvoudige keuken en de meterkast. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een opkamer. Deze wordt nu gebruikt als logeerkamer en is voorzien van vloerbedekking. Vanuit deze kamer is de berging / provisieruimte bereikbaar. Deze ruimte kan ook aan de logeerkamer worden toegevoegd waardoor er een grotere (slaap)kamer ontstaat. Aan het einde van de gang komen we via een trapje in de kelder van circa 16m2. De woning is aan de achterzijde aangebouwd. Hier bevinden zich de hal, het toilet en de badkamer voorzien van dubbele wastafel en inloopdouche. Aansluitend komen we in de ruime garage/werkplaats met een grote bergzolder. Deze bergzolder is te bereiken via een vaste trap.

Eerste verdieping:
Via de leuke wenteltrap bereiken we de ruime overloop. Op deze verdieping bevinden zich 3 kamers en een toilet. Momenteel zijn 2 kamers in gebruik als slaapkamer. Beide slaapkamers zijn voorzien van een vaste airco unit.

Tweede verdieping:
Afgetimmerd (vliering).

De woning is gebouwd in 1905 en is door de jaren heen is gemoderniseerd. Het oorspronkelijke karakter van de woning is goed bewaard gebleven. Door de detaillering in vormgeving en gebruikte materialen is deze woning in 2002 op de gemeentelijke monumenten lijst geplaatst (nr25). Dit betreft alleen de buitenzijde. De woning beschikt over een mansardedak voorzien van moderne geglazuurde dakpannen aan de voorzijde van de kap. Het metselwerk van de woning is uitgevoerd in kruisverband, waarbij ter decoratie gele bakstenen zijn verwerkt. Deze woning biedt veel mogelijkheden voor een hobby of werken vanuit huis.

De woning is gelegen op een ruim perceel van 648 m2. De garage/werkplaats is voorzien van openslaande deuren, zowel aan de voorzijde als de achterzijde van de garage. Het parkeren van meerder auto’s op eigen terrein is mogelijk achter de garage. Naast de garage is een houten berging gerealiseerd, die uitermate geschikt is voor het opbergen van o.a. tuingereedschap. De lange oprit geeft eveneens de mogelijkheid om te parkeren aan de voorzijde. Een heerlijk terras voor de garage en een terras naast de aangebouwde bering geeft je de keuze op welk terras je lekker wil gaan zitten.

Modernisering van de woning aan de binnenzijde is zeker mogelijk. Alleen de buitenzijde van de woning behoort tot het gemeentelijke monument. Een prachtige keuken zal zeker goed staan in de ruime eetkamer van deze woning.

Braamt is centraal gelegen met de plaatsen Doetinchem, Zeddam en ’s-Heerenberg binnen 10 auto minuten. Het recreatie- en watergebied Stroombroek en de Montferlandse bossen liggen op wandel- en/of fietsafstand. Binnen enkele autominuten bereik je de oprit van de snelweg A18, maar ook de A12 en de A3 naar Duitsland zijn op korte afstand bereikbaar. In het dorpshart van Braamt zijn in de kerk 7 appartementen gerealiseerd. Het nieuwe dorpshuis is in het najaar van 2022 gereed evenals de nieuwe inrichting van het dorpsplein.

Kenmerken:
- Bouwjaar 1905, woonoppervlakte 185 m2, inhoud 872 m3;
- Royaal perceel gelegen rondom de woning.
- De woning is gelegen op een perceel van 648 m2,
- Aanbouw en garage (51 m2) gebouwd in 1993;
- Geïsoleerde dak en de glazuurde dakpannen 1998;
- In 2016 zijn de buitengevels opnieuw gevoegd (knipvoeg);
- Glas in lood boven ramen;
- 15 Zonnepanelen gelegen op het dak van de garage;
- Ruime parkeermogelijkheden op eigen oprit zowel aan voorzijde als aan de achterzijde;
- Energielabel G*, na afgifte van het energielabel zijn de volgende energiebesparende maatregelen uitgevoerd;
* Plaatsing energiezuinige ketel
* Ramen beneden voorzien van dubbel glas (monumentenglas)
* Plaatsing van 15 zonnepanelen
* Installatie van een elektrische boiler t.b.v. warm water
* Door deze aanpassingen zal de woning bij afgifte van een nieuw energielabel beduidend lager uitkomen.

Vraagprijs: € 439.500 k.k.

Aanvaarding: november 2022

 

Enthousiast geworden van deze prachtige vrijstaande woning. Altijd al willen wonen in deze gewilde groene omgeving met alle voorzieningen dichtbij. Bel 0314-200150 of mail ons via welkom@vivendomakelaardij.nl. We plannen graag een individuele bezichtiging in.

Brochure Langestraat 10 Braamt - Vivendo Makelaardij
PDF – 6,7 MB